Miksi kaikki viihdemaailman termit ja nimet vaativat lyhenteen? Itse joudun joskus tovinkin miettimään, mistä tässäkin artikkelissa puhutaan. Onhan se hienoa lukea Tom Cruisen uudesta henkilödraamaspektaakkelista nimeltä 'WotW' (War of the Worlds). Onko tuokin nyt niin pitkä nimi edes, että vaatii lyhenteen? Vai tekeekö se itse tuotteesta jollain tavalla merkittävämmän, koska sanomalla vain alkukirjaimet, ihmiset "muka" tunnistavat heti kyseisen teoksen.

Samoin minusta tuntuu että tästä syystä useat tuotteet tahallisesti nimetään pitkiksi. Hyvänä esimerkkinä 'Knights of the Old Republic - Sith Lords'. En nyt muista kuuluuko tuohon eteen vielä 'Star Wars', enkä edes nyt jaksa ottaa siitä selvääkään... Tuon pituisessa nimessä sillä tuskin edes on juurikaan vaikutusta.

Silti kaipaan aikoja, kun nimet kirjoitettiin kokonaisina, ja heti tiesi mistä puhuttiin. Voi tietysti olla, että olen vain laiska ja koitan välttää näin turhaa ajattelemista. Joka tapauksessa olen monesti mennyt sekaisin lukiessani esimerkiksi elokuva-aiheisia nettisivuja ja todennut lähes jokaisen uutislinkin sisältävän toinen toistaan erikoisempia kirjainyhdistelmiä.

Nyt kuitenkin koitan keskittyä muihin asioihin juomalla M-limpparia ja katsomalla pian alkavaa PA4:CoP:ia. MTV3 ( ;> ) -kanavalta...