Muistin viimein blogaukseni aiheen. Nyt muutaman päivän pohtimisen jälkeen tunnen olevani valmis lopulliseen vuodatukseeni. Minua ärsyttää suunnattomasti erilaisten tuotteiden mainokset, jotka antavat täysin väärän kuvan lopullisesta, asiakkalle myytävästä tuotteesta.

Koko aihe sai alkunsa Xbox 360 -uutis/hype-kuvista. Kyseisissä markkinointikuvissa laite on tyylikkään harmaan värinen, mutta erilaisissa messuilla kuvatuissa kuvissa huomaa karun todellisuuden; laite on täysin valkoinen. Tuo valkoinen väri on vieläpä niin ruma, että se saa koneen näyttämään todella halvalta kapistukselta, jonka kuoret olisi valmistettu samasta materiaalista kuin 3-vuotiaden leikkiautot.

Sama taktiikka on ollut jo vuosia käytössä muutamalla hampurilaisravintola-ketjulla, joiden varsinaiset annokset eivät todellakaan vastaa seinillä koristavia mainoksia. Aiheesta tuli muutama vuosi sitten jopa dokumentti televisiosta. Tässä ohjelmassa näytettiin kuinka nämä "feikkipurilaiset" saadaan näyttämään herkullisilta. Sämpylät mm. maalataan maistuvamman värisiksi ja salaatti asetellaan nuppineuloilla mukavan rehevään asentoon. Todelliset annokset kaikki tietänevät...kuiva pihvi, pari salaatinlehteä ja littanat sämpylät sekaan... Yleensä tämä purilainen näyttääkin siltä, että sen päällä olisi joku istunut ennen tarjoilua

Kuinka oikein tämä kaikki on moraalisesti? Haluaisin että kommentoisitte asiaa...